HomeNaaimachine reparatie in Oldenzaal

Naaimachine reparatie in Oldenzaal

images

Naaimachine reparatie in Oldenzaal.

Naaimachine reparatie in Oldenzaal

Ook voor onderhoud en reparatie kunt u bij naaimachine reparatie Oldenzaal terecht,  u brengt uw machine en deze zal  weer bij u thuis worden afgeleverd.

Onze vakbekwame en gespecialiseerde monteurs repareren alle merken naaimachines, lockmachines, borduurmachines, covermachines en quiltmachines met het juiste gereedschap en uitsluitend originele onderdelen.

Veel voorkomende naaimachine problemen

  • Een belangrijke klacht is het rijgen of lussen van de draad.
    Dit kan duiden op een draadspanning die niet goed funktioneert. Een oorzaak hiervoor is vaak vuil dat zich tussen de boven of onderspanning heeft opgehoopt.
  • Een ander probleem zit hem meestal in het transport.
    De stof wordt dan niet goed naar achteren getransporteerd. Ook dit is een probleem dat vaak door vuil veroorzaakt wordt.

Vuil in de machine kan voorkomen worden door de machine regelmatig te onderhouden. Dit kan volgens de handleiding of door uw naaimachine-vakman.

De Juiste naald

Maar er is een heel groot verschil tussen de verschillende soorten naaimachinenaalden. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende diktes.

Het is van belang om de soort naald en de dikte van de naald aan te passen aan de stof en het garen dat voor het project gebruikt gaat worden.

Gewoonlijk wordt de naald gebruikt die in de machine zit tot dat deze breekt, maar naaimachinenaalden gaan niet voor altijd mee. Ze blijven ook niet voor eeuwig hun specialistische kwaliteiten behouden. Door het gebruik wordt de punt bot en de schacht kan buigen door het naaien over spelden. De algemene regel is dat je de naald moet vervangen na 8 uur naaien en bij ieder begin van een nieuw project. Elke keer als je stof of garen koopt, moet je jezelf of de naaimachinespecialist de vraag stellen welk type naald je het best kunt gebruiken.

Wat moet je weten?

Kies de maat van de naald op basis van zowel het type en het gewicht van het garen dat je gaat gebruiken als de type stof dat je gaat naaien. Het doel is om de naald zo gemakkelijk mogelijk door de stof te laten gaan, zonder dat daarbij de vezels van de stof worden beschadigd. Ook wil je niet dat de naald te grote gaten in de stof maakt. Het garen moet soepel door de stof worden geleid, zonder dat de naald de draad beschadigd tijdens het naaien.

Juiste maat van de naald

Op ieder doosje naalden staat de maat van de naald. Deze maat kan variëren van 8/60 (de kleinste maat) tot 20/120 (de grootste maat). Dit getal helpt je bij het bepalen welke maat het meest geschikt is voor de stof, het garen en het type naaiwerk dat je gaat doen.

Bel gerust of neem contact op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

https://www.olska.nl/wp-content/uploads/2015/11/logo3.png